Sık Sorulan Sorular

Buradasınız

Sık Sorulan Sorular

1. Sınava kimler katılabilir?

Cevap: Sınava 3. sınıftan 12. sınıfa kadar her öğrenci katılabilir. 1. ve 2. sınıflar için Kanguru Matematik sınavı yapılmayacaktır, ancak, Sorular ve sınav kitapçığı sitemizden temin edilebilecektir.

2. Sınavın ödülleri nelerdir?

Cevap: Kanguru Matematik Sınavı ödüllü bir sınavdır. Her seviyeden ilk 3'e giren öğrencilere tablet bilgisayar ve kulaklık gibi hediyeleri vardır. Lise seviyesinde birinci olan öğrenciler Kanguru Matematik Derneği'nin organize ettiği "Uluslararası Matematik Kampına" katılım hakkı kazanmaktadır. Sınavda ilk yüzde 3'e giren öğrenciler "Başarı Sertifikaları" kazanmakta. İlk yüzde 1'e giren öğrencilerimize ise "başarı madalya"sı verilmektedir. Başarı madalyası kazanan öğrencilerimize çeşitli zeka oyunları da hediye edilmektedir. Sınava katılan her öğrenci Kanguru Matematik Derneği tarafından onaylı "Katılım Sertifikası"na hak kazanmaktadır. Kanguru Matematik sınavının temel amacı öğrenciler arasında yaygın bir matematik kültürü oluşturmaktır. En büyük hediye Kanguru Matematik sınavının kendisidir; amacımız, öğrencilere, eğlenceli çözümleri olan sorularla matematik sorusu çözmenin hazzını tattımaktır.

3.  Sınavda ne tür sorular var?

Cevap: Kanguru Matematik Sınavlarında yaş seviyelerine uygun yaratıcı matematik soruları yer alıyor. Kanguru matematik soruları yaratıcılığınızı, problem çözme yeteneğinizi kullanabileceğiniz bir sınavdır. Bu anlamıyla ezberden uzak bir yapısı vardır. Öğrencileri düşünmeye sevk etmek ve çözerken zevk alabilecekleri bir şekilde sorular sormak amacındadır.

4. Sınava nerede girebilirim?

Cevap: Kanguru Matematik sınavı tüm Türkiye'de çeşitli sınav merkezlerinde uygulanmaktadır. Kayıt olurken "Sınav Merkezi" seçebilirsiniz.

5. Sınava katılım ücretli mi?

Cevap: Kanguru Matematik Sınav ücreti öğrenci başına 10 Tl'dir.

6. Bir öğretmen olarak öğrencilerimi sınava nasıl kaydedebilirim?

Cevap: Sitemize Öğretmen kaydı yaptıktan sonra "excel şablonu"muzu kullanarak öğrencilerinizin hepsini tek seferde kaydedebilirsiniz.

7. Sınavı kendi okulumda düzenleyebilir miyim?

Cevap: Kanguru Matematik sınavına öğretmen kaydı yaptıktan sonra sınav merkezi seçerken "kendi okulum" tercihini kullanarak sınavı kendi öğrencilerinize kendi okulunuzda uygulayabilirsiniz.

8. Bulunduğum bölgede Sınav Merkezi bulunmuyor, kendi okulumu Sınav Merkezi yapabilir miyim?

Cevap: Bulunduğunuz bölgede sınav merkezimiz yok ise Sınav Merkezimiz olabilirsiniz. Sınav Merkezi olmak için sitemizdeki Sınav Merkezi Başvuru Formunu doldurmanız yeterlidir. Sınav Merkezi olan okullar 19 Mart 2016 Cumartesi günü saat 10.00'da sınava girmek üzere gelen öğrencilere sınavımızı uygulayarak "optik formları" tekrar bize kargo ile gönderirler.

9. Sınav Merkezi olmanın avantajları nelerdir?

Cevap: Sınav Merkezi olan okulların logoları "Kanguru Matematik Türkiye" internet sayfamızın ön sayfasında yer alır. Türkiye genelinde sınav tanıtımımız için hazırlanan posterimizde de Sınav Merkezi okulların logolarına yer verilir. 

10. Sınav Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı mıdır?

Cevap: Evet, Kanguru Matematik Sınavı MEB tarafından onaylı ve duyurusu yapılan bir sınavdır. Hem özel okulların hem de devlet okullarının sınava katılma, duyurusunu yapma, sınav merkezi olma noktasında, MEB tarafından önerilen bir sınava girmeleri dolayısıyla, hiçbir engelleri yoktur.

11. Sınavı kendi okulumda uygulamak için herhangi bir sayı sınırı var mıdır?

Cevap: Hayır, sınavı kendi okulunuzda ister 10 kişiye ister 10 bin kişiye uygulayabilirsiniz. Sınavı okulunuzda uygulamak için kaydolurken herhangi bir asgari ya da azami öğrenci sınırı yoktur.

12. Sınavı haftaiçi bir gün uygulayabilir miyiz?

Cevap: Evet, Kanguru Matematik sınavını kendi okulunuzdaki öğrencilerinize 18 Mart 2016 Cuma günü yani hafta içi uygulayabilirsiniz. Ancak, Sınav Merkezi olarak bölgedeki diğer okullardan gelecek öğrenciler için sınav tarihi 19 Mart Cumartesidir. Sınav Merkezlerimiz misafir öğrencilerine sınavı 19 Mart Cumartesi günü uygulamak zorundadır.

 

 

Takip et!

Global Math week UM2Y